Groep 2

Hallo, wij zijn groep 2 en meneer Jan Willem en juf Jessica zijn onze leerkrachten.

In groep 2 leren we heel veel. We beginnen elke dag met zelfstandig werken. Daarna gaan we in de kring. Wanneer we aan het werk gaan, maken we vaak een knip- en plakwerkje of we werken in de thema hoeken, zitten achter de computer of we krijgen een werkje van Onderbouwd online. De klas ziet er telkens weer een beetje anders uit. Dit komt omdat we telkens een andere thema hebben in de groep. Wanneer je de klas inloopt kun je direct aan de thematafel zien welk onderwerp dit is. Je kunt het ook goed zien in de themahoeken.

 
Dit zijn Arie de letterkanarie en zijn vriendjes. 


Samen met Arie de letterkanarie oefenen we woorden en letters. Tante Truus is er dan vaak ook bij. Met Sjoerd de cijferwoerd oefenen we cijfers van 0 tot en met 20 en Mien de muis helpt ons bij het meten en wegen. Er zijn nog veel meer poppen die ons helpen met taal en rekenen. Het is altijd erg gezellig als ze langskomen want ze nemen dan allerlei leuke materialen mee en doen gezellige spelletjes met ons. Ook spelen we vaak verhalen uit prentenboeken na en zingen we liedjes in de kring.

Buiten spelen vinden wij ook erg leuk, we hebben mooie karren, fietsen en steppen. In de zandbak maken we prachtige taarten en grote tunnels. Op maandag mogen we naar de grote gymzaal waar we gaan klimmen en klauteren op allerlei hoge materialen. Hierbij helpt juf Sanne ons.

Wij vinden het erg leuk als je eens bij ons komt kijken!