school beeball TOERNOOI

Woensdag 5 juni hebben kinderen van groep 4 en 5 meegedaan aan het school Beeball toernooi van Tex Town Tigers. De kinderen hebben het heel goed gedaan, ze hebben de eerste wedstrijd nipt verloren met 10-11. Daarna gelijkgespeeld met 15-15 en de laatste wedstrijd gewonnen met 15-13. Helaas was dit net niet genoeg om door te mogen naar de finaledag, maar we hebben met z'n allen ontzettend veel plezier gehad!


Meer foto's van het toernooi, klik hier.

 


nieuwe directeur

Onze nieuwe directeur, Arjan Wagenvoort, is op maandag 3 juni officieel begonnen op de Bomansschool. Alle kinderen, ouders en het team hebben hem feestelijk onthaald. Wij zijn blij dat meneer Arjan nu al kan beginnen en wij wensen hem heel veel werkplezier en een heel leuke tijd toe op de Bomansschool.


Bomans in actie voor Stichting Kans voor een Kind!

Van 11 t/m 22 maart 2019 heeft alweer de derde editie van de KOE 10-daagse plaatsgevonden. Tien werkdagen lang worden op alle aangesloten scholen verschillende activiteiten georganiseerd om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor dit goede doel. 

We zijn gestart met een pannenkoekenrestaurant voor alle opa's en oma's van de kinderen van de groepen 1-2-3-4. Zij konden, samen met hun kleinkind, een pannenkoek komen eten tegen een kleine vergoeding. Ook onze buren van wooncentrum 't Veldhof' waren hiervoor uitgenodigd.
Meer dan 100 gasten hebben ons restaurant bezocht.  
De kinderen van groep 8 en meneer Jeroen hebben het restaurant ingericht, pannenkoeken gebakken, gezorgd voor de verkoop en alles weer opgeruimd. Het was een groot succes, zij hebben met deze actie € 256,- opgehaald. 

Op maandag 11 maart zijn alle directeuren van KOE in een estafette naar een andere school gegaan, om aandacht te vragen voor het goede doel. Alle kinderen hebben meegeholpen met de warming-up en de ontvangst van de directeur van de Alfonsusschool. Juf Marja is, onder begeleiding van vier leerlingen van groep 8, naar de Regenboog gestept om het stokje door te geven.

Op donderdag 21 maart hebben we de KOE 10-daagse afgesloten met een kunstmarkt. Ook deze werd druk bezocht door heel veel familieleden, buren en bekenden. Tijdens de kunstmarkt is het onze leerlingen gelukt om € 603,10 op te halen met de verkoop van kunst en diverse nevenactiviteiten.

In het totaal hebben onze leerlingen € 859,10 opgehaald voor stichting kans voor een Kind. Wij zijn trots op onze leerlingen!


kerst

Donderdag 20 december hebben we met z'n allen kerst gevierd. Ons thema was 'Armoede' en mede daarvoor hebben we eten ingezameld voor de voedselbank. In totaal zijn er 20 dozen naar de voedselbank gegaan, super!
In de hal hebben we genoten van de musical van groep 5 'Het meisje met de zwavelstokjes'.
Aansluitend hebben we heerlijk gegeten in onze groepen.
Iedereen hele fijne feestdagen en gezond weer terug op maandag 7 januari!

Meer foto's van de musical en het kerstdiner staan hier.


Sinterklaas

Woensdag 5 december was Sinterklaas weer bij ons op school. Hij kwam aan met de vrachtwagen, nadat hij pech had gekregen met de auto. Groep 1 t/m 5 mochten in de speelzaal komen, bij Sinterklaas. Groep 6 t/m 8 heeft een bezoekje in de klas gehad van de Sint. 
Alle kinderen vonden het heel leuk dat Sint er was samen met zijn pieten!

Meer foto's van het sinterklaasfeest staan hier.


Herfst in de school

De herfst is alweer in volle gang en na de kinderboekenweek hebben we de tafel omgetoverd tot herfsttafel! Dit is een mooie binnenkomer in de school, neem eens een kijkje.

 

 


kinderboekenweek

Woensdag 3 oktober is de kinderboekenweek gestart! In de hal hebben we een hoek ingericht waar vele mooie boeken staan. Thema van dit jaar is "Vriendschap". Door de hele school hangen vriendjes van elkaar, dit is een speurtocht. Kan jij alle vriendjes vinden en weet jij welke zin er dan ontstaat?
Meedoen met de speurtocht kan nog tot en met vrijdag 12 oktober.

 

 


de 4 seizoenen

Tijdens de Gouden Weken heeft de onderbouw gewerkt aan een groepswerk. Maandag 1 oktober hebben we het groepswerk onthuld! Wij vinden het heel mooi geworden. Vraag uw kind gerust wat hij/zij gemaakt heeft, want elk kind van de onderbouw heeft iets gedaan!


 

Juf liane 25 jaar in het onderwijs

6 september was juf Liane 25 jaar werkzaam in het onderwijs. Daarom hebben we op woensdag 19 september een feest gehad op school! Groep 1, 2 en 3 hebben juf Liane opgehaald bij haar thuis. Dit deden ze met een hele grote bus! Daarna heeft de hele school opgetreden voor haar. Het was een zeer leuke dag en juf Liane heeft er heel erg van genoten!


 

De gouden weken

Maandag 3 september zijn we weer begonnen. De eerste 3 weken zullen in het teken staan van de Gouden Weken. Dit betekent kennismaken met de nieuwe juf/meester en iedereen weer zien na de vakantie. Er zullen veel groepsvormende spelletje en opdrachten gedaan worden. Leerlingen gaan voor het eerst in de nieuwe groep aan het werk en zullen veel met elkaar optrekken. Ook zullen er schoolbreed activiteiten plaatsvinden, zoals een picknick en een spelletjesmiddag. De komende weken zullen hier enkele foto's geplaatst worden.