sportdag 2018

Woensdag 4 juli was de jaarlijkse sportdag bij de sportvelden van AC Tion. De dag was hartstikke leuk en de kinderen hebben erg sportief gesport! Het weer zat heel erg mee en iedereen heeft genoten van de dag.
Groep 7 heeft aan het einde de sportiviteitsprijs geworden, zij hebben elkaar heel goed aangemoedigd. Natuurlijk deden de andere groepen dit ook heel goed.

Alle hulpouders worden bedankt voor het helpen en ook bedanken we juf Sanne voor de goede organisatie.Beeball finale

Een combinatie van groep 4-5 heeft vanmiddag de finale gespeeld van het Enschedese beeballtoernooi. Ze hebben heel sportief gespeeld en erg hun best gedaan maar hebben helaas geen wedstrijd kunnen winnen. We hebben de zestiende plek gehaald. Toch knap 16de van heel Enschede.


Meer foto's staan hier!


schoolreisje 2018

De groepen 1 tot en met 7 zijn op dinsdag 5 juni op schoolreisje geweest!
Groep 1 en 2 naar het land van Jan Klaassen.
Groep 3, 4 en 5 naar de KettelerHof in Duitsland.
Groep 6 en 6/7 naar Slagharen!
Wat was het geweldig en wat hadden we geluk met het mooie weer!
De foto's staan hier!


Bomans rekendag

Woensdag 16 mei was de Grote Bomans Rekendag. Dat is een dag die helemaal in het teken van rekenen staat. En dan niet gewoon in de klas, maar ook daarbuiten. Want rekenen is veel meer dan sommen maken in je werkboek! Het thema was: ”tijd”. De dag werd geopend met een estafette op het speelplein. Daarbij moesten alle groepen zo snel mogelijk bordjes die met tijd te maken hadden in de goede volgorde zetten. Voor groep 1-2 waren dat plaatjes activiteiten op een dag; groep 3-4 klokken ; groep 5-6 eenheden van tijd (een seizoen, een kwartaal, een jaar etc.); groep 7-8 diverse tijdeenheden (1440 minuten-86400 seconden etc). Daarna gingen ze terug naar hun eigen groep waar de hele dag op diverse manieren met tijd gerekend werd. Bij de kleuters werden bijv. van constructiematerialen klokken gemaakt. In groep 3 t/m 8 werd in circuitvorm allerlei activiteiten aangeboden zoals: memory, domino, picolo, op de i-pad, kwartet maken, 4 op een rij , quizlet etc. Al met al een heel gezellige en ook leerzame dag!


Om meer foto's te bekijken, klik hier.


School beeball tournooi

Woensdag 16 mei heeft de Bomans met 2 teams meegedaan aan het beeball tournooi van Tex Town Tigers. In Poule A heeft Bomans 2 gestreden voor een plaats in de finale, helaas is dit niet gelukt maar de kinderen hebben ontzettend goed hun best gedaan en erg veel plezier gehad.
In poule C heeft Bomans 1 gestreden, dit ging met succes! Na 2 wedstrijden te hebben gewonnen werd de derde wedstrijd verloren. Dit leverde 6 punten op, een gelijk aantal als de nummers 2 en 3. Toen volgde de uitslag, Bomans 1 is door! Nog geen 5 minuten later een correctie, toch niet Bomans 1 die door is. En vervolgens op de site van Tex Town Tigers het definitieve resultaat. Bomans 1 toch door! Wat een spanning!
De volledige uitslag van deze dag is hier te vinden.


koningsspelen 2018

De koningsspelen 2018 zijn een groot succes! Alle leerlingen hebben heerlijk spelletjes gespeeld en de weergoden waren ons goed gezind. Wij willen via deze weg de OR en alle hulpouders ontzettend bedanken voor de geboden hulp, zonder jullie was het nooit zo'n groot succes geworden.

Foto's van de koningsspelen zijn hier te vinden.


Een reis door de wereld

Donderdag 22 maart was het dan eindelijk zo ver. Na 2 weken van voorbereiding mochten alle ouders, opa's, oma's, neefjes, nichtjes en belangstellenden een kijkje komen nemen in het land waar de kinderen al zo lang verbleven. De kinderen hadden hele mooie souvenirs gemaakt en deze zijn verkocht voor Stichting Kans voor een Kind. Het totaalbedrag wordt nog bekendgemaakt, maar wij zijn er zeker van dat het een super mooi bedrag is.
Iedereen hartstikke bedankt voor de gezellige en leuke bijdrage aan deze mooie open dag.


Meer foto's zien? Klik hier.


Pannenkoeken eten

Donderdag 16 maart

Vandaag hebben vele opa's en oma's pannenkoeken gegeten op de Bomans. Natuurlijk was het nationale pannenkoekdag, maar in het kader van de KOE 10-daagse hebben wij er een goed doel aan gekoppeld. De gehele opbrengst van het restaurant gaat naar Stichting Kans voor een Kind. Stichting Kans voor een Kind vervult individuele wensen van kinderen uit Twente. Deze kinderen hebben het niet gemakkelijk door een lichamelijke of psychische ziekte ofwel door sociale of maatschappelijke omstandigheden. Aankomende donderdag is de open dag, daar zullen we ook aandacht besteden aan dit goede doel.
Iedereen hartstikke bedankt voor de gezellige middag en groep 8 heel erg bedankt voor het bakken van alle pannenkoeken en de goede verzorging.
Meer foto's staan hier!


Een reis door de wereld

13 maart 2018

In elke klas zijn we in deze dagen bezig met een land. Zo maken we als school een reis door de wereld. Op donderdag 22 maart kunt u een reis door de wereld maken, in onze school. Hier alvast een aantal landen die bezocht kunnen worden. Kun u ze allemaal herkennen?

      

      

      

      


Koe tiendaagse

9 maart 2018

Vandaag is de KOE-Tiendaagse groots geopend. Op Basisschool de Menkotoren heeft Manuel Venderbos (bekend van Galileo) proefjes gedaan met de kinderen. Namens onze school hebben Naomi en Mats meegedaan. De komende 2 weken gaan er allerlei activiteiten plaatsvinden op school. De tiendaagse wordt afgesloten met een open dag op donderdag 22 maart. Komt u ook langs tussen 17:30 en 19:00?


Carnaval

9 februari 2018

Carnaval is alweer achter de rug. Wat was het een geweldig feest. De polonaise is meerdere malen gelopen en er is heel wat gesprongen en gezongen. Ook hebben de leerlingen per groep een grote circustent gemaakt. De jury heeft gepiekerd en gepeinsd. De leerlingen van groep 5 hebben de mooiste circustent gemaakt! Gefeliciteerd! Meer foto's zien, klik dan hier!